2013年8月21日 星期三

【試用分享】冰涼透薄0負擔✿‿✿ETUDE HOUSE 全效珍珠零瑕粉底霜

ETUDE HOUSE 全效珍珠零瑕粉底霜能令肌膚透亮, 時刻保持白潤、光澤感;粉底霜內蘊含控油因子, 使肌膚不易泛油, 保持清爽;加上透明質酸成份能鎖住肌膚水分, 為肌膚長效保濕;再結合了高效SPF 50 +++的防曬功效, 毋懼紫外線的傷害, 夏天用最啱! 雖然遮暇度唔算高, 不過也有7‧8成, 而妝容非常透薄、自然, 肌膚感覺0負擔!

而我最鍾意「Cushion」設計, 用時非常輕柔, 而且還有冰涼感覺, 補妝方便, 令你時刻呈現持久無瑕的韓式透薄妝容, 用佢黎迎接盛夏就最適合不過!

pic

今次係iTrial 百人體驗中, 獲安排試用ETUDE HOUSE 全新推出的全效珍珠零瑕粉底霜 (Precious Mineral Any Cushion)

pic

包裝以粉紅同白為主, 好萌! 粉盒是分格設計, 上層粉撲; 下層粉底霜, 非常衛生, 係我至LIKE嘅設計!

pic

而且粉盒內的粉底霜亦可更換, 只需按指示輕輕一推盒底, 便可推出REFILL部份, 既環保又方便!

pic

又係「國寶」同大家見面嘅時候(❛▿❛ॢ๑)ෆˊ̖

pic

ETUDE 特別設計的粉撲, 再加上引入Cushion Cell-Trap Technology氣孔緊閉技術, 每次使用時只需輕輕按壓便能泵出適量粉底霜, 非常方便!

pic

粉底霜集6大護膚功能於一身, 包括: 高效防曬、控油、保濕、 美白、冰涼感及粉底, 印上臉時, 猶如「Cushion」般輕柔, 而且還有冰涼感覺, 夏天用最正!

pic

最後用碎粉定妝便可

pic

完成喇! 雖然遮暇度唔算高, 不過也有7‧8成, 而妝容非常透薄、自然, 肌膚感覺0負擔


Welcome to ETUDE HK Website: http://www.etudehouse.hk/hk/brand/brand.jsp

Welcome to my Beauty World @ Facebook:

沒有留言:

張貼留言

潑水節的延續 ◎ 再臨閣「泰滋味」自助晚餐

每年四月,泰國都會舉辦「潑水節」,而今年,香港也舉行了不少「潑水節」活動,令港人無須外遊也能感受泰國的節日氣氛,一同狂歡迎接好運!   延續泰國「潑水節」的節日氣氛,港青酒店再臨閣由即日起至 7 月 21 日期間,推出全新「泰滋味」自助晚餐,讓食客可品嚐一系列突顯泰式風味的美饌,...